Historiaa tiiviissä paketissa

1974 Lopen lapsikuoro perustettiin Kansalaisopiston yhteyteen. Siitä muutaman vuoden päästä päästä perustettiin myös Lopen nuorisokuoro. Kuorot tekivät useamman LP-levyn ja konsertoivat sekä kilpailivat niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

1987 nuorisokuoron laulajista perustettiin Timotei, joka vuosien myötä on muuttunut naiskuoroksi.

Timotein toimintaan on aina kuulunut matkat ulkomaille, ja lähes kaikkiin matkoihin on liittynyt myös kilpaileminen erilaisissa kuorokilpailuissa. Ulkomaisissa kilpailuissa kuoro on usein pärjännyt erinomaisesti samoin kotimaassakin kilpaillessaan. Matkoja on tehty muun muassa Viroon, Kanadaan, Italiaan, Hollantiin, Kreikkaan, Tsekinmaalle, Rhodokselle ja Venäjälle. Kuoro on myös usein toiminut "isäntä-kuorona" ulkomailta Suomeen vieraille tulleille kuoroille. Matkojen rinnalla on jatkuvasti levytetty ja levyjä onkin jo ilmestynyt melkoinen määrä.

Kaiken tämän rinnalla toimintaan on luonnollisesti aina kuulunut esiintymiset erilaisissa tilaisuuksissa, ja konsertit joita on pidetty ympäri Suomea. Timotei on myös itse järjestänyt erilaisia tilaisuuksia kuten esim. konserttitanssiaisia ja kahvikonsertteja.

Timotein perustaja Pekka Perko johti kuoroa menestyksekkäästi aina vuoteen 2010 asti. Tästä lähtien kuoronjohtajana on toiminut Anneli Julén.

Naiskuoro Timotein alkutaipaleesta voi lukea tarkemmin Lopen lapsi- ja nuorisokuoron sivuilta.