Kuoron perustaja

Dir.cant. Pekka Perko (s. 1935) tunnetaan Lopen nuorisokuorotoiminnan "isänä". Hän johti Lopen nuorisokuoroa sen syntymästä vuodesta 1976 lähtien aina syksyyn 1995 asti. Lopen nuorisokuoron varttuneimmista laulajista Pekka Perko muodosti v. 1987 Kanadan Powell Piverin pienyhtyekilpailua varten 15 laulajan ryhmän, joka esiintyi nimellä Timotei. Syksystä 1988 tämän ryhmän pohjalta syntyi nuorten naisten kamarikuoro Timotei, jota Pekka Perko johti heinäkuuhun 2010 saakka.

Pekka Perkon johdolla Lopen nuorisokuoro ja Timotei osallistui menestyksellisesti moniin kotimaisiin ja ulkomaisiin kuorotapahtumiin ja -kilpailuihin. Viimeisin menestys Timotein kanssa oli osallistuminen Grand Prix St. Petersburg kuorokilpailuun 2010. Sieltä Timotein tuomisina oli kaksi Pietari Suuren kultapokaalia.

Pekka Perko on toiminut taiteellisena tuottajana Lopen Nuorisokuoron ja naiskuoro Timotein 12 äänitteellä. Pekka Perko on koulutukseltaan kansakoulunopettaja (Turun v.a. Opettajakorkeakoulu v. 1958). Kuoron- ja orkesterin johdon koulutuksen hän on hankkinut mm. Sulasolin ja Klemetti-Opiston ym. tahojen järjestämillä kursseilla.

V. 1979 lähtien Pekka Perko toimi pitkään Nuorten Kuoroliitto r.y:n liittohallituksen jäsenenä, sekä liiton puheenjohtajana n. 1995-2000.

Kuva Kari Paukola

Tasavallan presidentin myöntämän dir. cantus arvonimen Pekka Perko on saanut v. 1990.

Vuosien mittaan hän on lisäksi saanut lukuisia tunnustuksia työstään kuoromusiikin parissa:

Nuorten Kuoroliiton kultainen kunniamerkki v. 1984, Opettajien Ammattijärjestö OAJ:n kultainen kulttuurin hyväksi -mitali v. 1987, Sulasolin kultainen kunniamerkki 1998.

V. 1986 Pekka Perko sai Hämeen läänin taidepalkinnon ja v. 1996 Hämeen tanssiva ilves- veistoksen, joita Hämeen läänin taidetoimikunta on luovuttanut hämäläisille taiteen ja kulttuurin vaikuttajille.

V. 1999 Lopen lapsi- ja nuorisokuoron 25-vuotisjuhlakonsertissa Pekka Perkolle luovutettiin Nuorten Kuoroliiton korkein kunnianosoitus, Heinz Hoffman-mitali.

Vuodesta 2001 lähtien v. 2010 loppuun Pekka Perko toimi Sulasol-Hämeen piirin taiteellisena johtajana. Piirin 35-vuotisjuhlakonsertissa lokakuussa 2004 Pekka Perko kutsuttiin Hämeen piirin kunniajäseneksi ja hänelle luovutettiin Sulasol-Hämeen piirin kultainen kunniamerkki.

Sulasolin Klemetti-palkinto myönnettiin Pekka Perkolle 2010.

Lopen kuorojen joulukonsertissa 2010 naiskuoro Timotei kutsui Pekka Perkon kunniajohtajaksi ja kuoron kunniajäseneksi.